• 0561-616 778 | info@delindemakelaars.nl
Inloggen
click to enable zoom
Kaart laden
Geen resultaten gevonden
kaart openen
Weergave Kaart Satelliet Hybride Terrein Mijn Locatie Volledig scherm Vorige Volgende
Zoeken

€ 50 tot € 2.000.000

Er zijn 0 resultaten gevonden. Laad de resultaten.
Zoeken

€ 50 tot € 2.000.000

we found 0 results

Zoekresultaten

Willemsoord, Ronde blesse 10

€ 325.000
Ronde blesse 10, ,
toevoegen aan favorieten
Te koop
Nieuw

RONDE BLESSE 10 WILLEMSOORD / ENGELSE STEEG 10 PEPERGA.
0.1
WONEN IN DE NATUUR, OP EEN HEERLIJKE RUIME KAVEL VAN 2.425 M² EIGEN GROND, GELEGEN AAN EEN DOODLOPENDE WEG OP DE GRENS VAN OVERIJSSEL EN ZUID FRIESLAND.
EEN RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ, THANS RECREATIEF IN GEBRUIK, MET VRIJ UITZICHT OVER HET UIT DE VOORMALIGE HEIDEVELDEN ONTSTANE GLOOIENDE WEILANDENLANDSCHAP MET EEN AANGRENZENDE BOSSINGEL. DE VELE DIEREN ALS REEEN, HAZEN, VOSSEN, EEN ENKELE DAS EN EEN GROOT SCALA AAN WEIDE- EN BOSVOGELS ZULT U DAAR KUNNEN SPOTTEN.

INDELING: entree aan de frontzijde van de boerderij met een ruime hal (± 16 m²) en trapopgang, het volledige voorhuis bestaat op de begane grond uit een woonkamer van ± 31 m² met kleine schouw. De open keuken is standaard uitgevoerd met een fornuis, ingebouwde vaatwasser en afzuigkap.
Aan een lange gang zijn het toilet met wastafel, badkamer met aansluiting voor de wasmachine, ruime douchehoek en wastafel, alsmede 2 slaapkamers van ± 11 en 15 m² gesitueerd. Naast een 3e slaapkamer aan de halzijde (± 9½ m²) is er op de verdieping van het voorhuis nog een slaapvertrek van ± 12 m².
Naast een ruime voormalige deel van ± 73 m², waarin op dit moment ruimte is voor boot- en autostalling, bevindt zich aan de achterzijde in het pand een bergruimte van ± 16 m².
Op de verdieping, bereikbaar via een smalle vaste trap naar een overloop, bevindt zich op het voorhuis een kleine zolder, toegankelijk door een smalle oude deur en daarnaast ligt, boven het achterhuis, de reeds genoemde slaapkamer met dakkapel.

Het object is, buiten de isolerende kwaliteit van de rieten kap, niet voorzien van isolatie. De beglazing is in het gehele pand in enkel glas uitgevoerd. De aanwezige C.V. ketel (AWB 2002) stuurt het centrale verwarmingssysteem aan in het woondeel.
De voormalige deel van de boerderij is voorzien van een betonnen vloer op een leemlaag met zand ondergrond .
Extern is er een vrijstaande stenen garage/berging gebouwd (± 5.20 x 4.70) met een smeerput en een vernieuwd pannendak. De daarop geplaatste schoorsteenbuis is uitgevoerd in asbestcement.
De rioleringbuizen lopen via de voormalige septictank naar het persriool van de gemeente Steenwijkerland.
Aan de westzijde bevindt zich nog de oorspronkelijke originele waterput.
Voor vermaak van de kinderen is er achter op de kavel een houten boomhut gebouwd, ook geschikt als kijkhut voor dieren en vogels.

Voor het achterliggend pad is een erfdienstbaarheid van weg gevestigd over en weer met de achterburen in Friesland.

HET BUURTSCHAP “RONDE BLESSE” HEEFT EEN UNIEKE ONTSTAANSGSCHIEDENIS. VANUIT IDEALISTISCHE OVERWEGINGEN, OM DE ARMEN UIT DE STEDEN EEN NIEUW BESTAAN TE BIEDEN, VERREES VANAF 1820 MIDDEN IN DE HEIDEVELDEN TEN NOORDWESTEN VAN STEENWIJK EEN NIEUW DORP, WIILLEMSOORD. EEN KOLONIE MET BUURTSCHAPPEN, ZOALS O.A. RONDE BLESSE, GESTICHT DOOR DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID MET DE INITIATIEFNEMER IN DE PERSOON VAN GENERAAL JOHANNES VAN DEN BOSCH.
DE BENAMING ENGELSE STEEG WERD HEEL LANG GELEDEN GEBRUIKT VOOR EEN PERCEEL BOS. STEEG KOMT WAARSCHIJNLIJK VAN “STEEGDE” (HOUTWAL). WAARSCHIJNLIJK HAD HET “ENGELSE” TE MAKEN MET DE ENGELEN.
HET OBJECT IS BEREIKBAAR VANAF HET DORP PEPERGA, VIA DE HEIDEWEG (DE WEG DIE VROEGER OVER DE HEIDE LIEP). DEZE BEREIKT U VIA DE ERICAWEG EN DE “OVERBUREN”.
“BUREN” BETEKENT HIER BUURT. TIJDENS DE OORLOG TUSSEN DE BISSCHOP VAN UTRECHT MET DE STELLINGWERVERS, WELKE DE BISSCHOP NIET HEEFT KUNNEN WINNEN, WERD HET NABIJ GELEGEN DORP STEGGERDA PLATGEBRAND, WAARBIJ ALLEEN DE KLEINE BUURT AAN DE WESTKANT BLEEF BESPAARD. HET WAS ALLES WAT VAN HET DORP OVERBLEEF, VANDAAR DE NAAM “OVERBUREN.”

DE BOERDERIJ IS IN 1900 GEBOUWD MET MATERIALEN UIT AFGEBROKEN OBJECTEN UIT DE OMGEVING, ZOALS MOLEN EN KERK. IN DE HUISKAMER VINDT U EEN HOUTEN BALK TERUG UIT EEN KERK EN DE PALEN IN DE SCHUUR ZIJN OORSPRONKELIJKE DELEN VAN EEN MOLEN.
VANAF 1953 BOERDE DE HEER JOHAN SCHELHAAS HIER MET ENKELE KOEIEN. DAARNAAST WAS HIJ BEKEND ALS EEN LOKALE DICHTER EN SCHILDER EN WOONDE VANAF 1968 TOT ZIJN OVERLIJDEN IN DE BLESSE. IN DE WONING HANGEN NOG DIVERSE VAN ZIJN WERKEN.
IN 2015 IS DE RIETEN KAP MET KALENBERGER RIET BIJGEWERKT EN GEIMPREGNEERD TEGEN MOSGROEI. EVENEENS ZIJN DE BUITEN MUREN GEIMPREGNEERD EN IN 2016 GESCHILDERD. IN 2014 ZIJN DE DAKGOTEN VAN HET VOORHUIS VERNIEUWD. HET ELEKTRA IN DE SCHUUR DATEERT VAN 2017.

DE BOERDERIJ WORDT GEMEUBILEERD AANGEBODEN, MET UITZONDERING VAN EEN AANTAL PERSOONLIJKE ZAKEN, ZOALS IN DE LIJST ROERENDE ZAKEN BENOEMD.

Adres: Ronde blesse 10
Plaats:
Postcode: 8338 KB
Land: Netherlands
ID : 1057318
Prijs: € 325.000
Woonoppervlakte: 133 m2
Perceelgrootte: 2.425 m2
Kamers: 5
Slaapkamers: 4
Badkamers: 1
Woonkamer: 31 m2
WC: 1
Tuin: 1.460 m2
Plattegrond 1
Plattegrond 1
Plattegrond 2
Plattegrond 2
Plattegrond 3
Plattegrond 3

    Contact opnemen

    * Door middel van het invullen van uw persoonsgegevens op dit contactformulier, geeft U ons nadrukkelijk toestemming om deze te verwerken en op te slaan.

  • Zoekservice

    Wilt u gratis op de hoogte worden gehouden worden van aanbod wat voldoet aan uw zoekprofiel? Vraag nu een account aan, vul uw zoekprofiel in en klaar!

    ZOEKPROFIEL AANMAKEN